Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
top of page

Δίαιτα express: Γιατί πρέπει να την αποφύγεις πριν το καλοκαίρι;

Express- Diet

Όταν ξεκινάμε ένα πρόγραμμα διατροφής θέλουμε γρήγορα να δούμε αποτελέσματα και να χάσουμε τα κιλά που έχουμε. Το οποίο είναι απόλυτα κατανοητό αλλά δυστυχώς όχι εφικτό.


Δεν μπορούμε μέσα σε λίγες εβδομάδες που κάνουμε διατροφή να χάσουμε κιλά που πήραμε σε διάστημα μηνών ή και χρόνων.Περιορίζοντας πάρα πολύ τις θερμίδες που καταναλώνουμε ή αποκλείοντας από την διατροφή μας ολόκληρες ομάδες τροφίμων, είναι πιθανό να δούμε μία γρήγορη μείωση στην ζυγαριά.


Κάτι τέτοιο όμως δεν θα μπορέσουμε να το διατηρήσουμε, γιατί μία πολύ περιοριστική διατροφή θα μας κουράσει και εύκολα θα πάρουμε το βάρος που χάθηκε. Και πάλι απ'την αρχή δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο που θα παίρνουμε και θα χάνουμε κιλά.


Τέτοιες απότομες μειώσεις του βάρους, είναι ένα σοκ για τον οργανισμό μας αφού αντιλαμβάνεται πώς δεν υπάρχει φαγητό για κατανάλωση οπότε κατεβάζει τις καύσεις του και αποθηκεύουμε παραπάνω λίπος.


Μην ξεχνάμε όμως, ότι υπάρχουν και πιο άμεσες πρακτικές δυσκολίες εφαρμόζοντας τέτοιες δίαιτες όπως προβλήματα δυσκοιλιότητας,συχνοί πονοκεφάλοι, οξυθυμία και ευερεθιστότητα, συναισθηματική κατάπτωση και νεύρα.


Και όλα αυτά, επειδή το σώμα μας αντιδρά!


Γιατί τελικά μία αργή αλλά σταθερή απώλεια βάρους θα μας οδηγήσει πιο γρήγορα στο αποτέλεσμα που θέλουμε!


Είναι γεγονός πως η επίτευξη του σωστού βάρους, προϋποθέτει την υιοθέτηση πολλών μικρών αλλαγών που θα βελτιώσουν σταδιακά την ποιότητα ζωής μας και θα βοηθήσουν το σώμα μας να επανακτήσει την ισορροπία του.


Εκτός από μια ισορροπημένη διατροφή, είναι σημαντικό να ενσωματώσουμε την άσκηση, την θετική ψυχολογία και τον επαρκή ύπνο στην καθημερινή μας ρουτίνα. Αυτά τα μέτρα θα συμβάλλουν στην ισορροπία του οργανισμού μας και θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε το σωστό βάρος.


Αν ξεκινήσουμε με ένα ήπιο υπό θερμιδικό πλάνο, που ταιριάζει στην καθημερινότητά μας και στις διατροφικές μας συνήθειες θα μπορέσουμε να μείνουμε σε αυτό, χάνοντας σταθερά βάρος κάθε βδομάδα.

bottom of page