Εύκολα μπορείτε να φτιάξετε ζουμερά και λαχταριστά ρολά κανέλας για το πιο απολαυστικό χριστουγεννιάτικο πρωινό. Πάμε να δούμε την συνταγή του δiatrefo :
Υλικά για ζύμη
200γρ αλεύρι ολικής για όλες της χρήσεις
1κ.σ μέλι
1 πρέζα αλάτι
2κ.γ μπέικιν πάουντερ
1κ.σ ελαιόλαδο
½ φλ νερό
Υλικά για γέμιση
240 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
½ κ.γ κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1-2 κ.σ ζεστό νερό
Υλικά για το γλάσο
2κ.σ μέλι
½ κ.γ κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς .
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και αφού τα ανακατέψουμε καλά ανοίγουμε την ζύμη.
Χτυπάμε τους χουρμάδες και την κανέλα στο μπλέντερ μαζί με 1-2 κ.σ ζεστό νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα και έπειτα το απλώνουμε στη ζύμη και τυλίγουμε πιάνοντας από τις άκρες μέχρι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ρολό.
Κόβουμε σε τεμάχια με ένα μαχαίρι και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ένα ταψί για να μην φουσκώσουν. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200βαθμούς στη μεσαία σχάρα, ανάλογα με το φούρνο.
Για το γλάσο θα χρειαστούμε μόνο να ανακατέψουμε τα δύο υλικά για να περιχύσουμε τα ρολάκια μόλις βγουν απ’το φούρνο.